10 Nye Tips

Søkemotoroptimalisering eller SEO er tiltak man gjør for å få et nettsted mer synlig og mer tilgjengelig i søkemotorene.

Her får du 10 nye tips som kan være nyttige når du søkemotoroptimaliserer nettstedet ditt. Dette er en oppfølging av siden «Mine topp-5-tips om søkemotoroptimalisering». Hvis du ikke har fått med deg disse første fem tipsene, ber jeg deg om å sjekke disse først.

Søkemotoroptimaliseringen skjer med fokus på en bestemt nettside. Det er altså ulike nettsider som optimaliseres, ikke nettstedet som sådan.

Hver søkefrase skal ha sin egen nettside. Ønsker man å synes i søkemotorene på søkefrasen «air condition», «varmepumpe» og «resirkulering», skal det være tre separate nettsider, en for hver av disse søkefrasene.

Det er ulike faktorer ved optimaliseringen som må være til stede. Disse faktorene har ulik viktighetsgrad. De viktigste faktorene er, i synkende viktighetsgrad:

Mine 10 nye tips om søkemotoroptimalisering:

 1. Meta Description skal være frekk og fristende og dessuten inneholde søkeordet.

  Eksempel:

  <meta name=»description»>content=»Ti feller du må unngå når du velger air condition.»>

 2. Det må være nok tekst på siden. Minst 250 ord.

 3. Søkeordet bør opptre i en lenke, både som «title=» og som lenketekst.

  Eksempel:

  <a href=»/web/20131110164954/http://www.varmepumpespesialisten.com/kulde-om-sommeren.html»>title=»air condition»>Air condition></a>

 4. Bruk rel=»nofollow» i alle lenker som lenker til sider du ikke ønsker å søkemotoroptimalisere.

  Eksempel:

  <a href=»/web/20131110164954/http://www.varmepumpespesialisten.com/kontakt-oss.html»>rel=»nofollow»>Kontakt oss</a>

 5. Flytt all javascript-kode, css-kode og alt annet som ikke er tekst, inn i eksterne filer. Tekst/ kode-forholdet bør være så høyt som mulig.

 6. Gjør HTML-koden så enkel som mulig. Den skal være «renest» mulig. Prøv å få innhold-kode-forholdet størst mulig. Bruk CSS i stedet for tabeller hvis mulig.

 7. Bruk søkeord sammen med tagger som uthever søkeordet.

  Eksempel:

  Vi fører et omfattende utvalg av <b>air condition</b>.

 8. Begrens title-tag til 65 tegn og meta description-tag til 156 tegn.

 9. Bygg en sitemap. Registrer den i Google Webmaster Tools.

 10. La alle søkemotoroptimaliserte nettsider lenke til hverandre. Husk tips nr 2 om at søkeordet skal være i lenketeksten.